A japán mochi egy hagyományos rizs alapú édesség, amelyet gyakran rizslisztből készítenek. A mochit különféle formákban és ízekben találhatjuk meg, például gombócokként vagy szeletekben. A mochit különlegessé teszi a tapintása, mivel kívül puha és ragadós, míg belül lehet töltött, például vörös babpéppel vagy gyümölcszselével. A japán kultúrában a mochi fontos szerepet játszik különböző ünnepek és események során, például Újévkor és esküvőkön, ahol hagyományosan készítik és fogyasztják. Az elkészítése is egy közösségi tevékenység lehet, ahol többen együtt dolgoznak a mochi készítésén és formázásán.
Összetevők: Maltóz 43,55%, paszta (vesebab, malátacukor, cukor, szójaolaj, só, aroma, tartósítószer E202, összetett színezék (maltodextrin, sűrítő E1450, napraforgóolaj, élelmiszerfesték E160a, antioxidánsok E316, élelmiszersav E330)), cukorvíz, nyálkás rizspor, lila nyálkás rizspor, tápióka keményítő, burgonyakeményítő, tartósítószer E202, emulgeálószer E471, sűrítő E415.
|